Skip to main content

Over ons

Tessi & Hans

Boogy, Match & Howdy

 

Wij hebben onze boerderij sinds april 2017. Momenteel wonen we nog in Assendelft in Nederland, maar over vier jaar willen wij hier permanent naar toe. Het is een prachtige, rustige omgeving met allemaal aardige mensen. We zitten hier op een steenworp van de Morvan, een bijzonder mooi natuurgebied. Ons dorpje Ternant heeft 206 inwoners. Voorzieningen zijn er niet, maar daarvoor kunnen we naar de stadjes om ons heen, Luzy (elke vrijdag markt), Fours en Bourbon Lancy. De boerderij hebben wij bewoonbaar gekocht. Kachel (hout), keuken, water elektriciteit en badkamertje alles was er en het werkte. Alleen de septictank is niet op norm, die moeten we vervangen. Dat gaan we zelf doen. Verfraaien, repareren, verbeteren of andere verbouwingen kunnen we op ons gemak de komende jaren gaan doen.
Ons eigen terrein (3700 m2) is volledig omheind dus onze drie bordercollies kunnen zich naar hartenlust uitleven. Onze enige directe buren zijn de koeien van de boer. Die komen altijd even gezellig buurten. We hebben echt een prachtig uitzicht en s ’nachts is het hier aardedonker. Als het dus niet bewolkt is en ook de maan niet zo helder is dan heb je een ongelofelijke indrukwekkende sterrenhemel.
We vinden het leuk om op deze site onze foto’s en onze belevenissen te laten zien. Hij is net in de lucht en we moeten nog uitzoeken hoe het allemaal werkt, maar we zullen hem langzaam vullen.

Geniet ervan, Tessi, Hans en de belhamels